Terhesgondozás
image1-1

A terhesgondozás egyfelől egyszerű, hiszen egy kismamát követünk élete egyik legszebb időszakában. Ilyenkor a hivatalos szabályoknak megfelelően kell eljárni. Ha jól végzem a munkámat, alig lehet a tevékenységemet észre venni.

Másfelől viszont a vizsgálatokat tisztességgel kell elvégezni, hogy fel tudjuk mérni az édesanya állapotát.

Így megelőzzük, illetve idejében felismerjük a különböző elváltozásokat, képet kapunk a magzatról.

Ha valamilyen probléma jelentkezik, akkor személyre szabottan ki kell találni a kezelést, a probléma enyhítését, adott esetben a pszichés támogatást.

A terhesgondozás során használok gyógynövényeket. Fontos tudni, hogy nem minden gyógynövényt lehet alkalmazni kismamáknál, néhánynak átalakulhat a hatása a hormonháztartás változásainak megfelelően. Ezeket ismerve azonban biztonsággal lehet használni és így természetesen a várt hatás sem marad el. 

Korszerűen felszerelt rendelőmben a terhesgondozás egészét el tudom látni, ehhez a CTG készülék sem hiányzik. A terhesség alatti ultrahangos vizsgálatokhoz a szükséges licencvizsgával és gyakorlattal is rendelkezem.

Felismerve, hogy a kismamák nem csak orvost szeretnének kapni, hanem egy kedves ismerőst is, aki segít eligazodni és megválaszolni a felmerülő félelmeket egy ismeretlen világban, így több idő is jut a találkozásokra. A megszokott orvosi részhez szükséges időnél mindig több időt hagyok a kérdések megválaszolására is.

Szülészeti tevékenységeim:

  • Terhesség előtti tanácsadás, kivizsgálás
  • Terhesgondozás (tanácsadás, manuális vizsgálat, ultrahang szűrések, Down szűrés, kombinált teszt, TORCH szűrés, laborvizsgálatok)
  • CTG (szívhang hallgatás)
  • Flowmetria

GYÓGYSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VÁRANDÓSOKNAK

A gyógyszerek egy részének hatását nem ismerjük, más részükről tudjuk, hogy károsítja a magzatot, ezért ne szedjünk gyógyszert a terhesség alatt, kivéve, ha azt orvos javasolja. Állandó, huzamosabb ideje tartó betegségek pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alulműködés, magas vérnyomás beállításához szükséges gyógyszerek adagjai megváltoznak.

A gyógynövényes készítményeket a gyógyszerektől biztonságosabbnak tartják, pedig lehetnek bennük olyan hatóanyagok, amiket jobb elkerülni, mert később problémát okozhatnak. 

A gyógynövényekből készült teáknak a terhességre gyakorolt hatásával csak néhány kutatás foglalkozott, ezért főszabály szerint terhesség alatt nem ajánlom a gyógyteák fogyasztását. Terhesség alatt zöld teából se igyon sokat, mert akadályozhatja a sejtszaporodást és a magzat fejlődését.

A gyógynövények általában többfajta hatóanyagot tartalmaznak, néha rendkívül erőseket. Ne feledje! Még az ártalmatlannak tűnő teában is lehet olyan hatóanyag, amely hasmenést, hányást és szapora szívdobogást, vetélést, koraszülést okozhat, károsíthatja a magzatot. Ezért kezelje úgy a gyógynövényeket terhessége alatt, mintha gyógyszerek volnának, azaz csak szakember tanácsára használja őket. Ha orvosi segítséget igénylő tünetet észlel, ne kezelje saját magát. Amennyiben gyógynövénykészítményt használ, kérem, hogy mindenképpen közölje velem a.rendelésemen.

Terhességi panaszokra (pl. hányinger, feszültségoldás, megfázás stb.) kúraszerűen tudok ajánlani gyógynövényből készült teát, hiszen van néhány gyógynövényfajta, amely megbízhatóan fogyasztható. Kérem, rendelésemen jelezze gyógynövény-tanácsadás iránti igényét!

A terhességi tünetekről még a Tudástárban lehet olvasni!

Panasza vagy kérdése van?

Foglaljon időpontot vagy vegye fel velem a kapcsolatot!

Időpontfoglalás  Kapcsolat