Magzatot veszélyeztető tényezők

 

A magzatot veszélyeztető tényezők (pl. alkohol, dohányzás, passzív dohányzás, marihuána és más drogok, szennyezett levegő, egyes gyógynövényekből készült gyógyteák,bizonyos gyógyszerek, macska, stresszes életmód stb.) megnövelik a vetélés, méhen belüli elhalás, koraszülés, megszületés után bölcsőhalál, fejlődési rendellenességek veszélyét.

Alkoholnál, és más drogoknál a gyermek csökkent értelmi képessége, testi hiba, magas halálozási arány, tanulási, viselkedési és beilleszkedési nehézségek fordulnak elő.

A dohányzás hajlamosít pl. farkastorok, nyúlszáj kialakulására, testi és szellemi károsodásra, a légzőszervi megbetegedésekre, iskolában figyelemhiányból fakadó hiperaktivitásra, agresszivitásra, viselkedési problémák kialakulására. A passzív dohányzás és a szennyezett területen élés az intelligencia csökkenését, légzőszervi károsodást okozhatja a gyermeknek egész életére.

Egyes gyógynövények vetélést, koraszülést eredményezhetnek, károsíthatják a magzatot.

A macska toxoplazmosist (súlyos magzati rendellenességek együttes előfordulása), a nyugtatók, epilepszia ellenes szerek, nagy mennyiségű „A” vitamin, nagy mennyiségű nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (pl.: aspirin) szintén problémákat okozhatnak.

 

Panasza vagy kérdése van?

Foglaljon időpontot vagy vegye fel velem a kapcsolatot!

Időpontfoglalás  Kapcsolat