Bemutatkozás

Miért lettem nőgyógyász? Miért lettem természetgyógyász? Miért lettem gyógynövényszakértő?

2002-ben szereztem meg orvosi diplomámat a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. A szülészet- nőgyógyászatban az fogott meg, hogy a meggyógyultak aránya magas. Sokrétű, hiszen lehet kórokozókkal harcolni, ultrahangozni, hormonokat beállítani, terhest gondozni, szülni, műteni.

Otthonról hoztam az érdeklődést a hormonok iránt. Édesapámnak, szülész- nőgyógyászként a változókor és a hormonpótlás a szakterülete. Fiatal orvosként rengeteget tanított engem és addig mesélt, amíg el nem kezdett érdekelni a téma, és már saját szabadidőmben is képeztem magam, kialakítottam a saját szemléletemet.

Az évek alatt sok mindent kipróbáltam, mire eljutottam odáig, hogy mi legyen végleges szakterületem. A fertőzések, a hormonok és a terhesgondozás mellett döntöttem. 

Mindháromban közös, hogy a megszokott, széles körben használt gyógyszereken kívül gyógynövények is segíthetnek a kezelésében. Ezért először 2005-ben megszereztem természetgyógyász, majd 2006-ban a fitoterapeuta szakképezettséget.

A gyógynövényekben az tetszett, hogy hatásukat logikusan le lehet vezetni a hatóanyagaik alapján A mai napig izgalmasnak tartom a gyógynövénykeverékek összeállítását. Rengeteg gyógynövény több alkotóelemét kell végignézni, és átlátni, hogy melyik alkotóelem mely másikkal erősíti és gyengíti egymást. Van olyan hatóanyag, amit senki

nem ismer, mégis zseniális, van azonban olyan is, amit mindenki ismer, elismer mégis hasznavehetetlen. Ha úgy érzem, hogy elkészültem a keverékkel, a következő lépésként kitalálom a tea ízét és kinézetét. Legvégül a hozzám járók visszajelzései alapján tovább alakítom a receptet, mint egy kertész formálja a kis fát.

A feladatot nehezíti, hogy a természetgyógyászat szakirodalomnál az elmélet és a hagyományok összepárosítása lassan halad, így továbbra is egy fajta „fehér folyásról”, egy fajta meddőségről beszélünk kivizsgálás nélkül, mindössze a megszokás, a hagyományok alapján. Tehát divatossá vált gyógynövényekről beszélni hozzáértés és képzettség nélkül.

A praxisomban a kezelés mindig a kivizsgálással kezdődik, majd ezt követi a gyógyítás, ha lehetséges csak gyógynövénnyel, vagy ha jobb a hatásfok, akkor gyógyszerrel és gyógynövénnyel. 

 

Rendelőm

Magánrendelőm teljesen felszerelt a szakmám ellátásához szükséges orvosi eszközökkel.
Kialakításával igyekeztem nyugodt, feszültségektől mentes hangulatot teremteni.

rendelo-1

Család, magánélet

 

2005 óta vagyok házas, feleségem ügyvéd. Három fiunk született, István (2009), Zsolt (2012), Roland (2014).

Hobbim az ásványok gyűjtése: mostanra rengeteg van, de még mindig lenyűgöznek.

A család nagy kedvence a kéktúrázás, és végül (de nem utolsósorban) szívesen utazunk bármikor, bármerre, bárhogyan…

 
 
Panasza vagy kérdése van?

Foglaljon időpontot vagy vegye fel velem a kapcsolatot!

Időpontfoglalás  Kapcsolat